Bezetting:

Moussé Pathé Mbaye (multipercussie)

Foto Mousse 5 jpg 2

Moussé komt uit een oude muzikale familie. Deze worden Griot genoemd en de kennis wordt van vader op zoon overgedragen. Al vanaf zijn vijfde jaar ging Moussé met zijn vader mee om de trommel te leren bespelen. Zo leerde hij diverse instrumenten en bijbehorende ritmes kennen. Hij leerde spelen op de sabar, tama, djembe, boukarabou en de soruba. In zijn eigen land is hij een bekend en veel gevraagd muzikant. Hij heeft in verschillende bekende Senegalese groepen gespeeld, waar hij voor 1991 mee getoerd heeft in Europa. Daarey Cotch, Thione Seck et le Raam Daan, Famille Deggo (deze groep speelt nu nog steeds in Europa en Afrika).In Frankrijk, Duitsland, België en Nederland speelt Moussé met verschillende bekende West-Afrikanen de traditionele Afrikaanse muziek.

Hij heeft deze weg voort kunnen zetten in Nederland met muzikanten als Thijs Borsten, Arno van Nieuwehuizen, Drum United van Lucas van Merwijk, Jan Kuiper en diverse anderen. Hij is in staat zich aan alle muziekstijlen aan te passen. Moussé speelt zowel met orkesten zoals het Noord-Nederlandse orkest als met koren. Ook het Nederlands danstheater en het Residentie orkest behoren tot zijn opdrachtgevers.

Moussé componeert traditionele en moderne composities. Kortom Moussé brengt Afrika naar Nederland toe.

 

 

Els Bruining (altsax)

elsbruining webEls Bruining deed eerst een opleiding die niets met muziek te maken heeft, maar ging daarna de muziek achterna. Ze speelde saxofoon en slagwerk in verschillende bands. Daarnaast volgde Els in deeltijd de Schumann Academie en deed Staatsexamen Muziek. Later rondde ze het Conservatorium (Artez in Zwolle) af. In tussentijd speelde ze in verschillende bands, theater- en dansvoorstellingen, gaf workshops, gaf muziekles en startte als dirigent. Els componeert muziek, in hoofdzaak voor de bands waarin ze speelt of de workshops die ze geeft. Incidenteel schreef ze ook muziek voor derden. Op dit moment is Els saxofonist, docent muziek en koor dirigent.

 

 

 

 

 

 

 
Hans Kaldeway (toetsen)

Hans KaldewayHans Kaldeway (1968) studeerde koordirectie lichte muziek, waarin hij in 2004 cum laude afstudeerde. Hij werkt als dirigent en muzikaal leider voornamelijk in projecten, zoals musicals, opera en muziektheater. Hans is workshopleider en organisator van de workshopserie “The Vocal Sound of…” en is vaste dirigent bij twee koren: ‘Tous les oiseaux d’Europe’ en ‘Bladgoud’.

Als pianist en toetsenist speelde Hans in de loop van de jaren bij zeer uiteenlopende pop-, jazz- en improvisatiebands.